Nye indlæg

 

Søvnproblemer og indre uro

Skrevet af Magda Bazuin
04-10-2018 11:34
Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at stress vil være den største enkeltårsag til sygedage på verdensplan i 2030. Stress kan komme til udtryk på mange måder og være svær at tale om. Derved opstår der uklarheder og misforståelser om, hvad stress er, og hvad vi har af handlemuligheder.
For vi har handlemuligheder, og det er vigtigt at se dem.
 
Søvnproblemer er et af kendetegnene ved stress. Hvis årsagen til dine søvnproblemer er en indre følelse af uro i kroppen og IKKE tankemylder, så kan du prøve denne metode:
 
Læg dig på ryggen med armene ned langs siden. Tag en langsom og dyb indånding. Hold vejret så længe du kan, men uden at gøre vold på dig selv. Når du kan mærke et naturligt behov for at puste ud, så puster du lige så stille og roligt ud. Altså: En langsom indånding......hold vejret inde......og en langsom udånding......Selvfølgelig skal det ikke foregå så langsomt, at det føles ubehageligt.
 
I begyndelsen vil du måske føle det mest naturligt at gentage dette 5-6 gange i minuttet. Senere vil du opleve, at 4-5 gange i minuttet måske er nok.
Husk dog på, at du aldrig må gøre det så langsomt, at det opleves ubehageligt. Gør det altid med en hyppighed, der opleves behagelig og naturlig for dig. Ved hver afslutning - når du har pustet ud, ligger du kun nogle få sekunder, hvorefter du begynder forfra med en langsom langsom indånding, osv.
 
Fortsæt sådan i 15-30 minutter. Der kan ikke sættes en fast tid på. Du kan gøre det lige så længe, du har lyst. Eller så længe det opleves behageligt.
På et tidspunkt vil du opleve, at kroppen bliver meget afslappet. Der spreder sig en indre ro i kroppen, som opleves meget behagelig. Sover du bedst på ryggen, vil du helt naturligt glide over i søvnen. Sover du bedst på siden, vil du føle, at du nu kan lægge dig i din sovestilling og falde i søvn.

Kategori: Nyt, Stress

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Kybernia | CVR: 27769152 | Hæsumvej 74, 9530 Støvring  | Tlf.: 2426 7405 | mail@kybernia.dk